Bakdag!

Hejsan alla Troll!

Förlåt
för sjukt dålig uppdatering. Men jag har varit lite upptagen. Den blev en liten övernattning hos "mitt levande element" i fredags. Och igår så firade vi min OSOCIALA kusin. ( sorry Dennis ) ;P
Jennifer och jag hade ett rejält talk i alla fall... Och kusin Tobbe var riktigt rolig. Han halsade två glas vin.
Nu är jag tyvärr jättestressad, håller på och bakar kladdkaka, istället för tårta, som jag ska bjuda på i stallet. Gottgott! Jaja, pappa tjatar så I think I gotta go. Uppdaterar senare!
pusspåer<3

Woopsi ...

Imorgon är det tydligen fredag den trettonde. Hur har jag kunnat undgå att se det?
Jag som är en sån olyckskorp. Jag vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer skämma ut mig imorgon. Har jag tur så bryter jag väl bara ett ben eller två. Jag börjar nästan misstänka att min arm är bruten.. Jaja, är den det så får jag väll reda på det imorgon. Samtidigt som jag får reda på att jorden skall gå under..

Nej, jag måste sluta upp med att vara såhär vidskeplig! För visst är det onödigt? Lägga tid på sånt.
Jag ska göra imorgon till min turdag. Bara så att alla vet. Imorgon ska bli min bästa dag på länge! Någon som är med mig? Chocka alla och göra något som man absolut inte borde göra fredag den trettonde.. ;)
Kanske inte krossa en spegel, det har jag redan gjort två gånger, och kanske inte släppa lös tretton svarta katter och låta dom springa över en väg heller. Men någonting ..


Haha ursäkta oseriös bild, skulle på maskerad. (a)


MorsningKorsning!

Gomorgon Gomorgon gott folk!

Nu har jag beslutat mig för att jag ska börja tipsa er om böcker! Jag har säkert glömt av att skriva om hur mycket jag verkligen läser. Sjukt mycket i vilket fall som helst.
Just nu läser jag en serie som kallas för Isfolket, av Margit Sandemo. Dom är jättebra faktiskt. Jag har börjat läsa mer och mer fantasi- inriktade böcker nu för tiden. Det blev så efter Stephenie Meyers härliga serie Twilight. Jag har letat vampyrböcker över hela internet sen det. Och jag har hittat en som jag är intresserad  av. 
 
Evernight av Claudia Gray.  Den verkar bra, kruxet är att den bara finns på engelska än så länge. Jag har ju självklart läst böcker på engelska förut, men det tar så lång tid. Blir lite tröttsamt efter ett tag.

Gårdagen var jättemysig. Jag och Jossan åkte in till stan och tog en fika, gottgott. Och sedan blev det en rejäl diskussion för Jossan. Hon och min pappa började prata politik...  Pappa är sosse å Jossan moderat. Ja, ni fattar ju själva hur det lät. Efter den diskussionen så satte vi på våran favoritfilm, Bridget Jones dagbok 2. Gud va den är bra! Så sjukt rolig.
Fast jag kan erkänna att jag inte såg särskilt mycket på filmen, jag hade fullt upp med att prata i telefon...

Idag har jag i vilket fall som helst bestämt mig för att plugga! Får se hur mycket jag får gjort. Läst igenom en sida i historiaboken kanske.  Och senare idag blir det bio, Valkyria. Hoppas att den är bra!

Puss på er ! <3


Sömntutan Nr1 !

Ja nu har törnrosa äntligen vaknat! Jag och min kusin sov till tolv! Fy vilka latmaskar vi är. Jag som älskar tidiga morgonar. Jag är verkligen en morgonmänniska. På kvällen har jag allt för ofta kvällsångest. Kroppen tycker inte om att stanna uppe länge..

Igår blev det lite fix och trix med naglarna. Fast dom är långt ifrån klara, gud vilken tid det tar!
Och saknaden växer varje dag, snart sprängs jag!

Nu ska jag sätta mig och äta frukost med mamma moster och kusin. Mamma och moster har gått runt hela surtesjön, cirka 9 km. Värst vad dom har blivit hurtiga. Känner nästan för att själv ta en promenad. Fast inte riktigt. Man får allt lov att lata sig när det är lov, visst?

Ha det bäst så länge, så bloggar jag senare !

Disneykväll!

 Jag bara älskar disneykvällar!  Så himla mysigt! Jag, Carro och Jennifer sitter och kollar på våran tredje disneyfilm för idag nu! Balto! Den är så gullig. Men inte lika gullig som första filmen vi såg, Lejonkungen! Den är min absoluta favoritfilm, och har varit det sedan jag var ett år gammal. Fast Twilight får nog dela förstaplatsen med Lejonkungen ..
Anyway, sedan kollade vi på Ariel i mellan också. Vi ser alla filmer på engelska så att vi får övat det språket också. Haha, ja - det är på den nivån våran engelska ligger...

Jag är just nu så extremt shoppingsugen att det bränner i fingrarna. Jag försöker att spara pengar till horse show som jag ska till snart, har tänkt köpa ett par benskydd till Damir. Och kanske något annat fint. Han är så underbar den hästen, kan inte sluta skriva det. Han är verkligen en häst på miljonen.
I mitt första inlägg ungefär, så skrev jag om honom. Om hur han har räddat mig från min rädsla på sätt och vis. Han betyder mer för mig än ord kan beskriva.


Jag hatar känslan av att sakna någon såhär mycket, samtidigt som att det känns bra på något vis.
Vi läker fortare än vi går sönder, som min kloka kusin brukar säga:) Jag får väll hoppas att det är sant.

Och ja, gammal fjortisbild på mig, men självklart bjuder jag på den ;)

Godeftermiddag!

Goddagens kära vänner!

Ja, nu är jag skyldig herrskapet en tårta! Ja, för er som känner till hästvärlden så är detta inget nytt. När man ramlar av hästen, och om någon hinner skrika tårta innan man slår i backen, så blir man skyldig alla en tårta.
Därför ska jag baka på söndag!  Så alltså, jag ramlade av pållen idag. Annars var han sjukt underbar. Helt otrolig är han!
Den underbara galoppen när vi bara flöt fram i skogen ..
Tänk om allt kunde vara så härligt...
Fast jag har bestämt mig för att allt är bra, även om det inte är det. ;)

Igår blev det faktiskt en hel timmas plugg hos farmor! Och jag har långt ifrån greppat det här  med andra världskriget.
Det var mycket intressant att höra om hur min farbrors farmor var en av dom stackarna som fick sitta i koncentrationsläger... Men hon överlevde! Fast hennes man dog i kriget som var, och fick aldrig reda på att hon väntade hans barn .. Livet kan vara både sorgligt och kort. Ändå tycker jag att vi ska vara glada! Vi ska inte blunda för andras problem, men vi kan inte heller suga åt oss av dom. Jag råkar vara en sån människa. Att om jag umgås med någon som mår dåligt, så smittar det av sig. Och detta har varit ett problem som jag aldrig riktigt har förstått tidigare. Nu gör jag det, och även om "det som inte dödar dig gör dig starkare" så kan man behöva vila från all depression.

Nu ska jag lägga lite tid på mig och min kära kusin Jennifer som är här. <3



Flummiga jag ;)

Lycklig!

Är det okej, att vara såhär oförskämt glad?
Jag är så glad just nu, och har varit i ett bra tag, att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Det är nästan så att jag börjar undra om man verkligen får lov att må såhär bra. Det känns egoistiskt på något sätt, orättvist, mot dom som inte är glada. Men samtidigt känns det förjävla bra. Och jag känner att jag för en gångs skull förtjänar detta.
I veckor nu har jag gått runt med världens energi, försökt sprida ut min glädje - dela med mig liksom. Jag hoppas det har lyckats lite i alla fall.
Jag har precis allting jag vill ha! Okej, kanske inte ett par svarta pumps, och den där snygga väskan .. och dom där jeansen jag såg i förr går. Men och? Jag är så glad, jag mår så bra. Jag skiter i vad jag inte har, just nu vill jag bara beundra allting som jag har!
Till exempel, världens underbaraste familj. Sjukt bra vänner. Och så många, trodde aldrig att jag skulle kunna få så många bra, så många som verkligen är äkta!
Jossan, Carro, Paria, Emma, Daisy, Elin, och andra Elin. Förlåt om jag har glömt någon viktig, jag är väldigt trött just nu. Men ni är dom tjejkompisar som jag inte kan leva utan. Hoppas ni vet om det Sötnosar<3

Sen finns det väll fler anledningar till varför man är så lycklig som man är... Men dom kan få vara hemliga ett tag till.

Fast om jag får säga detta, och jag vill inte låta skrytsam - men, jag är för första gången i mitt liv, nöjd med mig själv. Riktigt nöjd. Jag har accepterat att jag är jag, och att jag alltid kommer att vara jag. Och det är helt okej!




Älskar er alla, önskar att jag kunde, och försöker - dela med mig av min glädje!
Ta vara på det ni har, och var nöjda och stolta över er själva!


Sega måndagar ..

Ja , detta blir ju då precis som alla andra sega måndagar. Ingenting intressant händer. Veckan startar om på nytt, och jag och Kossan sitter som vanligt i min bäddsoffa. 
Visst hade vi skoj igår, undrar ifall vi inte skrattade i nästan två timmar.. Magrutor snart;)

Och vet ni vad?
Jag har säkert sagt flera gånger förut, hur töntigt jag tycker att det är med alla hjärtans dag. Varför ska man tycka om varandra, och visa det - just denna dagen? Varför inte vara spontan istället?
Men jag tror att jag har ångrat mig lite, nu när jag faktiskt är paxad .. (a)
Men nog om det!

Denna veckan blir det nog mycket filmtittande. Och lite serier. Jag har bland annat tänkt starta upp med "Buffy och vampyrerna", och eventuellt "Gossip girl". Jag får lite såna fnatt ibland, när jag måste se om gamla serier, eller börja följa nya.
På torsdag blir det i vilket fall som helst bio med klassen. Känns lite konstigt att träffa hela klassen, utan lärarna. Undrar ifall dom kan hålla sig ifrån att riva hela biografen.. Det låter som att jag snackade om femåringar, inte niondeklassare.. Men min klass är lite speciell i vissa lägen .
Jag hoppas på att filmen blir bra i alla fall - Valkyria. Den passar perfekt nu när vi ska ha prov på andra världskriget efter lovet.
Nu ska jag flumma lite mer med min bästis Jossan.

Ha det bäst Sötnosar <3

Lugn söndag

 Ja gott folk, nu ska ni också få ta en liten del av knepiga pattis.
För idag är jag inte som jag brukar, enligt alla andra då.
Jag vet inte riktigt vad dom menar, mamma tycker att jag är frånvarande och säger konstiga grejer. Min kusin kollade, bokstavligen, på min hals - efter bitmärken. Tror att hon har fått i sig en gnutta för mycket twilight.  Jag är mycket, men vampyr? Haha. Det lustiga är att det var det första mamma sa till mig i morse. Gud va konstig du ser ut, precis som en vampyr!
Ja, faktiskt börjar jag tro att det är dom som är konstiga. Inte jag. Jag är bara som jag brukar. Förutom att jag har sagt lite roliga grejer idag. För förut kom jag att tänka på hur synd jag faktiskt tycker om mitt hjärta. Den muskeln har slagit i över femton år. Det känns som att det är jobbigt att hålla igång hjärtat... Och då kom jag att tänka på dom stackarna som är närmare hundra år ..
Jaja, världen och kroppen och så mycket annat är bortom förklaring. Eller vissa som tror att dom kan förklara allt, får gärna fortsätta tro det.


Denna natten har jag i vilket fall som helst fått sova ut! Tio timmar. Gud så skönt det var.
Nu sitter jag har på min säng - ovanligt .. och väntar på att min underbara Paria ska komma hit!
Stackarn, hon kommer få sitta och kolla på när jag river ut min garderob. För jag ska inte tvinga henne att hjälpa till, lite bra kompis är jag i alla fall, ibland.

Idag har jag varit hos min kusin, Jennifer. Men bara en kort stund tyvärr. Moster B och Mamma gick ut och gick en lång promenad - fem kilometer. Så satt jag och Jennifer och käkade toast under tiden. Gottigt! Vi kollade på Buffy också. Så jag kom på att jag nog vill se om alla säsonger. Ska bara fixa ner dom först. Vilket kan ta ett tag, det är trots allt sju säsonger ...

Ha det bäst så länge, kanske blir några kort på mitt "städade rum" ifall jag lyckas.
Blev faktiskt inspirerad när jag kollade igenom Jossans blogg. Jag kommer ihåg när hon la in bilder, när hon precis hade städat sitt rum sådär jättefint..
Tack för att du finns Jossan, min inspirationskälla <3





I miss you already <3

Nationella provet!

Hejsan hoppsan!

Just nu känner jag mer helt frånvarande. Så gnäll inte om jag skriver något bak och fram på;)
Jag sitter här i min bäddsoffa och försöker få tag på Jossankossan. Hon är dessvärre inte hemma..
Hoppas hon går med på en sova-över kväll hos mig senare.

Nationella provet kändes faktiskt ovanligt bra. Fast magkänslan kan ju vara helt fel ibland, speciellt efter coca-cola. Jag kände mig verkligen som en riktig tjockis, börja dagen med läsk .  Men jag skyller det på min No - lärare. Förlåt Anne, fast du sa faktiskt att även om du inte var "en kompis till coca-cola" så tyckte du att det var bra att ha med på nationella proven! Och det var det faktiskt. Bara att man är helt slut resten av dagen.

Skoldagen var helt okej annars, förutom att wivan var taskig nog att ge oss ett läxförhör!
"I´ll never forgive you for this" var det första jag sa. Hon skrattade bara åt mig. 

Snart ska jag i alla fall äta lite mat! Och sedan bär det antagligen av till Lustgården. Det är våran fritidsgård.


Hoppas ni har haft en trevlig dag, puss på er <3




 -    " the sun can't shine, like you do when you smile"   -  <3

 


Nystart!

                                                           Det blir en liten nystart på bloggen!

Hur firar vi bäst det?
Jo med en uppdatering av allt som har hänt på den senaste tiden!
En såhär känslo-laddad period var länge sedan jag hade i mitt liv sist. Allting är så underbart. Jag älskar mitt liv, jag älskar alla mina kompisar, jag älskar min familj. Och tyck vad ni vill när jag skriver detta, men, jag älskar mig själv också!
Jag har "finally" insett, att jag kommer vara denna människan hela livet. Så det är lika bra att göra det bästa av situitationen - acceptera sig själv.

Om lite drygt en timma så har jag nationella prov. Mitt andra i svenska. Det förra provet kändes busenkelt när jag gjorde det, men nu har jag insett att jag svarade lite fel på några utav frågorna. Sånt är livet. Jag har bestämt mig för att sluta ha så stora krav på mig själv. Så länge jag klarar av att uppfylla mina mål, som ni kanske får se någon gång, så är jag nöjd.
Ett av målen är att bli mitt drömyrke, veterinär!  Jag vet att vägen dit är lång. Jag vet också att den inte är omöjlig. Vi klarar allt, så länge vi tror på oss själva.

Tiden som har gått har inte bara varit en sprängfylld atmosfär av känslor, utan också en stressad period.
Dock ska jag inte ljuga och säga att gymnasie sökandet upptog min tid. Eller att jag har pluggat så mycket innan proven att jag inte har haft tid att skriva. För det har jag inte. Det har varit så att jag har behövt lägga väldigt mycket tid på mina kompisar.
Min ena bästa väns pappa, har det väldigt jobbigt nu. Eller hela hennes familj snarare. Pappan har fått cancer, lillasystern har barnrematism och en helvetes massa andra sjukdomar. Farbrorn dog nyligen och farmorn blev inskickad på hem. Allt är kaos.
Sen min andra bästa vän, ( Det börjar låta som att jag har en miljard, men jag har faktiskt många, som jag verkligen älskar och litar på.) hon i alla fall, testade knark i fredags. Och jag tänker inte dra en hel historia om det, hon vet att hon gjorde fel, och hon ångrar ihjäl sig. Jag litar på att hon aldrig kommer göra om det.
Tyvärr har detta gjort så att jag inte har hunnit med min tredje bästa vän särskilt mycket. En underbar tjej, min trygghet.
Jag vill att hon ska veta att jag älskar henne sjukt mycket, och att jag försöker så gott jag kan att vara där för alla.
Och att det inte var meningen att det blev som det blev.
Jag behöver verkligen henne, vet inte vart jag skulle ta vägen annars.

Men woopsi! Nu håller tiden på att rinna ut!
Ha det bäst mina älsklingar;)<3

RSS 2.0